Top

Živná sůl Mauriferm Plus na 100 L - 20g

Foto není k dispozici

Model: 1433

Cena: 70 Kč s DPH

Skladem: ANO

Popis: Živná sůl Mauriferm Plus na 100 L - 20g

Mauriferm Plus je speciální sůl pro výživu kvasinek obohacená o vitamín thiamin a přípravek ze sušených buněčných stěn. Doporučenými aplikacemi je především výroba medoviny a výroba kvasů z odlisovaných moštů, kde lze předpokládat nedostatek živin. Sůl NUTROZIM rovněž příznivě napomáhá řešit problémy při kvašení ve stresových podmínkách (nízká teplota, přítomnost nechtěných látek a mikroorganismů). Mauriferm Plus dramaticky omezuje produkci nechtěných vedlejších produktů (octové a pyruové kyseliny) pro získání mnohem vítanější jemnosti a vyšší produkce aromatu. Specifickými výhodami soli jsou: - rychlé rozmnožení kvasinek, - bezpečné vyrovnání nedostatku dusíku a fosforu, - rychlejší a lepší sedimentace. Sůl NUTROZIM je třeba před použitím rozpustit v menším množství medoviny, šťávy nebo moštu a následně vmíchat do zakvašovaného obsahu. Složení: dihydrogenfosforečňan amonný, thiamin, přípravek ze sušených buněčných stěn, celulóza Technické vlastnosti: MAURIFERM PLUS je cenná pomoc při běžném kvašení i v kritických podmínkách (např. nízká teplota, čistá šťáva a pod). MAURIFERM PLUS obsahuje mastné kyseliny (C 18 a C 20), které pozitivně ovlivňují propustnost buněčných stěn. Dále aktivně fyzicky podporuje a vyživuje kvasinky i na konci kvašení, kdy kvasinky upřednostňují klesat do kalu. MAURIFERM PLUS působí proti aktivitě toxinů. Sušené buněčné stěny obsažené v přípravku absorbují mastné kyseliny (C8, C10,C12), které zpomalují transport cukrů do kvasničných buněk a tím brzdí kvašení. MAURIFERM PLUS dodává kvasinkám potřebný dusík. Nedostatek dusíku během kvasného procesu může vést k tvorbě nežádoucích sloučenin jako je např. sirovodík. MAURIFERM PLUS obsahuje thiamin, dlležitý pro tvorbu bílkovin, aktivitu enzymů a růst buněčných stěn. MAURIFERM PLUS zkracuje nečinné stadium kvasinek, tudíž usnadňuje jejich převahu vůči původní floře. MAURIFERM PLUS dramaticky omezuje produkci nechtěných vedlejších produktů (octové a pyruové kyseliny) pro získání mnohem vítanější jemnosti a vyšší produkci aromatu. Dávkování: 20 - 40 g/hl pro obecné kvašení, 30 - 45 g/hl při zástavách kvašení, pozn. 45 g/hl je max. povolené dávkování Návod k použití: Rozmíchat v 10-násobném množství vody (šťávy) a převést do kvasu. V případě zástavy kvašení se doporučuje přidat kvasinky 1 den po dodání MAURIFERM PLUS, aby se usnadnila absorpce kvasných zpomalovačů. Uchovejte v suchu.